В Україні на зиму 2023-24 комунальні платежі залишаться на тому ж рівні. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що ціни на газ, опалення та гарячу воду не зміняться протягом осінньо-зимового періоду.

Ставка за електроенергію становитиме 2,64 грн/кВт•год, згідно з рішенням, прийнятим ще з червня цього року. Костянтин Ущаповський, голова НКРЕКП, підтвердив, що до кінця зими тарифи не зростуть.

Ціна на газ для домогосподарств залишиться стабільною на рівні 7,96 грн/кубометр. Додатково, кінця 2023 року для деяких споживачів знизили тариф на доставку газу.

Тарифи на водопостачання також не змінюватимуться, незважаючи на попередні плани їх зростання для 34 водоканалів на 32% у липні, які були скасовані.

Щодо можливого зростання тарифів у 2024 році, Костянтин Ущаповський вважає, що збільшення ціни за електроенергію не перевищить 15%, до максимум 3 грн за кВт•год. Тетяна Бойко, експертка з ЖКГ, вважає, що зростання має бути не менше ніж на 50%. Олег Попенко з Спілки споживачів комунальних послуг прогнозує, що ціна за електроенергію може сягнути 5-6 грн за кВт•год.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Показати ще

Інші можливі зміни у 2024 році:

  • Газ може подорожчати в два етапи: спочатку до 11-13 грн за кубометр, потім до 15 грн.
  • Тарифи на тепло і гарячу воду можуть збільшитися на 30-50%, а холодна вода - на 50%, залежно від регіону.