Ще у вересні вартість продуктів харчування в Україні знизилася, і очікується, що зниження цін може продовжитися, хоч і повільнішими темпами. За даними Інституту аграрної економіки, ціни на деякі продукти, включаючи зернові, овочі та фрукти можуть продовжити знижуватися.

Про це повідомляє видання «mignews»

Директор інституту Юрій Лупенко зазначив, що існує ймовірність того, що олія та цукор подешевшають, оскільки сировина для їх виробництва продовжує перероблятися.

"Можливо також здешевлення соняшникової олії та цукру, сировина для виготовлення яких продовжує надходити на переробку", - сказав він.

Цукор: скрін з відео

Популярні статті зараз

Зловмисники спаплюжили катер інспекторів Держекоінспекції: згоріли двигун та обладнання

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Показати ще

У вересні найбільше помітне зниження цін спостерігалося на овочі. Ціни на моркву, наприклад, знизилися на 37,3% - до 11,03 грн/кг. Ціни на буряки та цибулю також значно знизилися – на 30% та 28,7% відповідно. Білокачанна капуста мала дещо менший темп зниження цін – 17,8%. Порівняно з груднем 2022 року ціни на цибулю та моркву знизилися на 58% та 50,7% відповідно.

Нагадаємо, прожити все важче: за звичні продукти доведеться щедро заплатити

Раніше «Акценти» повідомляли, відомий український артист закликав Польщу "вступити до Російської імперії": а сам сидить за бугром

Як повідомляли «Акценти», листопад – лише початок: погода у грудні вразить українців