У складних умовах військового конфлікту в Попасній, що у Луганській області, з 88 мобілізованих бійців українського війська лише 11 змогли врятуватися.

Серед вцілілих було двоє жінок, які працювали медиками. Таку інформацію надав Герой України, майстер-сержант 24-ї Окремої механізованої бригади імені короля Данила, Дмитро Бублик, під час бесіди з журналісткою ТСН Наталею Нагорною.

Дмитро Бублик зазначив, що ситуація була надзвичайно складною, особливо з огляду на високу кількість загиблих та поранених. "Ми увійшли в Попасну з 88 військовослужбовцями, але, на жаль, вижили лише 11, включно з двома медикинями," - поділився він. Ситуація була морально важкою для всіх учасників подій.

Раніше також повідомлялося, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг охарактеризував поточну обстановку на українському фронті як "екстремально складну". Він висловився на цю тему у ході підготовки до засідання Ради НАТО на рівні міністрів закордонних справ, що відбулася у понеділок.

Столтенберг зауважив, що незважаючи на контрнаступ Збройних Сил України, положення лінії фронту залишається майже незмінним. Він відзначив, що на східному фронті ситуація залишається особливо напруженою. "Ми спостерігаємо велику кількість втрат і періоди інтенсивних бойових дій, особливо в останні місяці та тижні, але це не призвело до істотних змін на фронті," - сказав він.

Популярні статті зараз

Микола Томенко пояснив абсурдність російських реалій: "Кіріл благословив нелегітимного Путіна на «священну війну» до…2100 року"

Справи погані: скільки дронів розробляє РФ порівняно з Україною

Церква забороняє: в які дні не можна пекти Паски, названі сприятливі дати

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

Столтенберг також зазначив, що російські війська зазнали значних втрат, як у людських ресурсах, так і в техніці. Він підкреслив, що це вважається важливим досягненням української армії. "Можна оцінювати успіхи ЗСУ не тільки за зміною лінії фронту, а й за втратами, завданими російській армії. А також українські війська зуміли відбити атаки Чорноморського флоту РФ, що є великим досягненням," - підкреслив генсек НАТО.