Ветеран батальйону "Айдар" та нинішній керівник Національного антарктичного наукового центру, Євген Дикий, у розмові з Telegraf, висловив думку, що протягом наступного року потрібно залучити до ЗСУ щонайменше півмільйона осіб.

За словами Дикого, важливо перебалансувати чисельність тих, хто перебуває у тилу та на передовій. Експерт підкреслив, що протягом першого півріччя 2024 року до армії потрібно залучити щонайменше півмільйона осіб, а також мати в реальному, а не віртуальному резерві, до мільйона людей.

"Мої слова не про те, що "всі повинні служити", адже реальна потреба в такій кількості не виникала. Але залучення півмільйона осіб до лав ЗСУ та мільйона у реальний резерв – це не тільки необхідно, а й реалістично. Це значно менше, ніж "всі повинні служити", – коментує Дикий.

Екс-командир "Айдару" заявив, що без вирішення питання мобілізації, шанси України на перемогу дуже малі. "Є речі, які можна компенсувати тільки чисельністю особового складу. Якщо ми вирішимо цю проблему, то це вже половина успіху. У той час як із залізом нас підтримують союзники, ми також маємо що покращити. Але набір людей – це наше завдання, і воно виключно для тилу", – додав він.

Дикий також зазначив, що "тилове суспільство" повинно радикально змінити своє ставлення до мобілізації та активно демонструвати ці зміни. Він підкреслив, що держава повинна враховувати поради громадян щодо підтримки мобілізованих. "Необхідно застосувати жорсткі та непопулярні заходи, адже "закручування гайок" є виправданим", – резюмував експерт.

Популярні статті зараз

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще