Пенсіонерам рекомендують не залишати нараховану пенсію на картці на тривалий час.

Фахівці радять негайно знімати кошти з картки або хоча б використовувати частину отриманої суми, наприклад, сплативши комунальні послуги або зробивши покупку у магазині.

Таку пораду пенсіонерам надала заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак під час виступу на загальнонаціональному телемарафоні.

Дар'я Марчак пояснила, що в Україні існує законодавча норма, яка передбачає, що невикористані пенсії (невибрані в "Укрпошті" чи не зняті з картки) вилучаються з особистого рахунку пенсіонера і повертаються назад у Пенсійний фонд.

Однак, це не стосується ситуацій, коли пенсію не використовували протягом місяця чи навіть двох. Якщо ж пенсіонер не користувався своєю пенсією півроку або довше, кошти з його рахунку будуть забрані.

Популярні статті зараз

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

У разі, якщо пенсіонер згадає про невиплачену пенсію, звернеться до ПФУ та підтвердить свою особу, йому мають повернути невиплачену суму. Однак для цього доведеться доводити, що він є законним одержувачем цих коштів і що він живий.

Саме через це блокуються рахунки пенсіонерів, по яких довго не відбувається жодного руху коштів. Адже трапляються випадки, коли людина померла, а виплата пенсії не припинена.

Таким чином, у Міністерстві соціальної політики радять пенсіонерам регулярно знімати пенсію з картки, хоча б раз на кілька місяців. А краще — одразу після нарахування, щоб уникнути будь-яких сумнівів щодо того, що пенсіонер живий і потребує цих коштів. Такий підхід допоможе забезпечити безперебійність пенсійних виплат та спростить життя пенсіонерам, особливо в такий непростий час.