В Україні деякі пенсіонери зобов'язані пройти перевірку, невиконання якої може призвести до припинення пенсійних виплат. Перевірка має вирішальне значення, щоб підтвердити, що пенсіонер особисто отримує пенсію.

За інформацією видання «obozrevatel», уточнили в Мін'юсті, припинення пенсійних виплат може статися за рішенням територіальних органів Пенсійного фонду або за рішенням суду за різних обставин:

Якщо пенсію було призначено на підставі документів, що містять неправдиві відомості.

На весь період проживання пенсіонера за кордоном, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, на що надано згоду Верховної Ради України.

У разі смерті пенсіонера.

Популярні статті зараз

У Кременчуцькій міській раді гадають, як вкрасти бюджетні кошти

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Показати ще

Якщо призначену пенсію не отримано протягом 6 місяців.

В інших випадках передбачених законодавством.

Пенсионер. Фото: скриншот YouTube-видео

Офіційним документом, що підтверджує декларація про пенсію, є пенсійне посвідчення. Як зазначено у пункті 11 пункту 1 Постанови Кабінету Міністрів України «Про здійснення соціальних виплат вимушеним переселенцям» від 5 листопада 2014 року № 637, фізична ідентифікація клієнта, який відкрив розрахунковий рахунок до Державного Ощадного Банку України, зобов'язаний отримувати пенсію.

Ця процедура ідентифікації необхідна доти, доки фізична особа не отримає в установленому порядку платіжну картку, яка водночас є пенсійним посвідченням. Цей процес ідентифікації необхідно повторювати кожні шість місяців із дати відкриття рахунку або з дати попередньої ідентифікації.

Нагадаємо, Україну накриють морози до -20: коли чекатиме критичної погоди

Раніше «Акценти» повідомляли, відмінна допомога на зиму: як отримати під 18 тисяч гривень

Як повідомляли «Акценти», Оля Цибульська "рубанула" правду про шлюб Григорія Решетника: "Буде неприємно"