Ціни на картоплю в Україні стрімко зростають: вартість цього популярного овоча зараз удвічі дорожча, ніж торік. Аналітики пов'язують таке зростання цін із високим попитом, незважаючи на те, що сезон збирання картоплі завершився півтора місяці тому. Зростання цін може продовжитися, особливо напередодні Нового року.

Про це пише новинне видання «today»

Якщо не зважати на витрати на логістику, зберігання та інші витрати, то основним фактором зростання цін на картопля є стійкий попит. Українці активно закуповують картоплю, можливо, через затримку заготовок на зиму, сподіваючись, що картопля залишиться доступною протягом більш тривалого періоду.

Аналітики прогнозували потенційне підвищення цін після Нового року, проте ескалація відбулася раніше, ніж передбачалося наприкінці листопада.

Лише за минулий тиждень ціни на картоплю зросли в середньому на 20%, що пов'язано з підвищеним попитом як з боку оптових покупців, так і роздрібних продавців. Обидві групи купують картоплю для тривалого зберігання, щоб потім продати її за вищими цінами.

Популярні статті зараз

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

"Творить всяку дичину": голий син голови Черкаської ОВА тусить у Парижі, поки його батька звинувачують у корупції

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Серйозно вдарить по кишені: українцям повідомили, скільки доведеться платити за електроенергію

Показати ще

Картопля: скрін з відео

Крім того, пропозиція з боку приватних ферм значно скоротилася через холодну погоду та несприятливі умови, що ще більше вплинуло на динаміку ринку.

Поточна тенденція передбачає, що ціни на картопля навряд чи впадуть чи стабілізуються у найближчому майбутньому; швидше, очікується, що вони продовжуватимуть зростати.

В даний час ціни на картоплю приблизно вдвічі перевищують торішні ціни того ж періоду. Враховуючи звичайний сплеск попиту на картопля напередодні Різдва та Нового року, очікується, що ціни не знизяться, а можуть навіть зрости.

Нагадаємо, як зараз виглядає Олег Винник? Король вовчиць "попався"

Раніше «Акценти» повідомляли, у вас заберуть останні гроші: українців терміново попередили

Як повідомляли «Акценти», ви гробите своє здоров'я: чим небезпечний корвалол