На початку грудня в українських супермаркетах відбулися зміни цін на деякі продукти харчування, помітно подорожчали м'ясо та м'ясопродукти.

Цю публікацію розмістили на сайті «clutch»

Порівняння поточних цін на свинину, курку та ковбасу виявило відмінності у витратах. Особливо подорожчали курячі продукти. Курячі стегна тепер коштують 112,45 гривні за кг, а гомілки подорожчали з 85,55 гривні у листопаді до 86,95 гривні за кг. Курячі тушки залишилися у ціні стабільними, а середня ціна на філе трохи знизилася до 159,30 грн/кг.

У курячій продукції «Наша Ряба» стегна продаються в середньому по 143,40 грн, гомілки – по 98,90 грн/кг. Мережі супермаркетів "Варус" та "Метро" були визнані найбільш рентабельними місцями для покупки курки.

Мясной рынок. Фото: скриншот YouTube-видео

Популярні статті зараз

Шестопалов та його Z-Solutions: Як шахраї злочинними шляхами виманюють гроші в українців

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Криптобіржа Plain Chain стала розсадником шахраїв: хто стоїть за сумнівними схемами

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Показати ще

Ціни на свинину також зросли у грудні. Свиняча грудка зараз коштує в середньому 186,06 грн/кг, лопатка - 190 грн/кг, шийка - 253,16 грн/кг, рулька - 187,48 грн/кг, реберця - 189,70 грн/кг, шашлик - в середньому по 220 грн за кг.

Ціни на сирокопчені ковбаси, зокрема "Алан Брауншвейська", у грудні зросли з 688 до 717 гривень за кг. Продукт вагою 375 г тепер коштує 328 гривень, порівняно з 287,75 гривень за кг минулого місяця. Ковбаса варено-копчена «Глобіно» зараз коштує 224 грн. за кг, упаковка вагою 460 г коштує 124,97 грн.

У доповіді відзначається загальне зростання цін на багато продуктів харчування в Україні напередодні свят, при цьому найбільше зростання цін очікується на м'ясо, ковбасні вироби, овочі та фрукти.

Нагадаємо, позбавлять субсидій холодної зими: які українці в зоні ризику

Раніше «Акценти» повідомляли, сильний удар по пенсіонерам: змусять проходити перевірки та позбавлять виплат

Як повідомляли «Акценти», україну накриють морози до -20: коли чекати критичної погоди