Реалізація прикордонної блокади польськими перевізниками може призвести до потенційного зростання цін на окремі види продукції в Україні, зокрема на фрукти, овочі, рибу та морепродукти. Денис Марчук, експерт із сільського господарства, зазначив, що вплив насамперед торкнеться продукції, яка традиційно не виробляється в Україні та залежить від сезонних факторів.

Про це повідомляє видання «clutch»

Марчук підкреслив, що торкнута продукція включає ті продукти, які традиційно не виробляються в Україні і схильні до сезонних факторів. Сюди входить частина фруктів та овочів, особливо якщо врахувати, що вирощування овочів завершено, а взимку постачання переходять на системи зберігання та тепличні овочі.

"В основному ми говоримо про ті продукти харчування, які не є традиційними для виробництва на території України. Це частина фруктів і також частина овочів, тому що у нас є фактор сезонності - вирощування овочів закінчилося, і більшою мірою ми починаємо реалізовувати те, що є в зберігальних системах, тепличні овочі, а також у зимовий період до нас йде (через багато овочевої групи”, – сказав експерт у галузі сільського господарства, Денис Марчук.

Магазин: скрін з відео

Популярні статті зараз

Ухилянт Кирило Яковець та ескортниця Люсія Бест створили ідеальний тандем шахраїв: збирають гроші, кидають людей

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

"Обезьяна редкой породы": звезда Instagram Настя Покрищук в одних трусах испугала турков своим изуродованным лицом

Они точно есть у каждого: названы привычки, которые способны изуродовать лицо

Показати ще

Він запевнив, що понад 80% продукції на полицях українських магазинів вітчизняного виробництва має допомогти пом'якшити потенційні негативні наслідки блокади для споживачів. Марчук наголосив на важливості розвитку внутрішнього виробництва та створення альтернативних джерел постачання для зниження залежності від зовнішніх факторів, таких як блокади.

"Говорити про те, що буде якась сильна вада, чи створюватиметься певний дефіцит – цього не відбуватиметься", - зазначив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради.

Перед економічними проблемами, такими як прикордонна блокада, важливість зміцнення внутрішнього виробництва та ринків стає очевидною.

Зосередження уваги на інноваціях у сільськогосподарському секторі та створення умов для сталого зростання вітчизняних ферм та підприємств має вирішальне значення для забезпечення сталого та самодостатнього постачання продовольства.

Нагадаємо, як зараз виглядає Олег Винник? Король вовчиць "попався"

Раніше «Акценти» повідомляли, нові правила продажу та обігу валют з грудня: долари, євро та перекази

Як повідомляли «Акценти», чудова допомога на зиму: як отримати під 18 тисяч гривень