З першого дня нового року в Україні відбудеться підвищення прожиткового мінімуму, що безпосередньо вплине на величину пенсійних та соціальних виплат.

Передбачається, що у січні відбудеться зростання пенсій для певної групи отримувачів, а для решти - це станеться в березні.

Проте, на даний момент ситуація із соціальними виплатами в Україні залишається невизначеною через обговорення в американському Конгресі стосовно фінансової підтримки для України, Ізраїлю та Тайваню. Це пов'язано з проблемами міграційного характеру.

Якщо американські законодавці не приймуть рішення щодо фінансування України на наступний рік, уже у січні 2024 року можливі труднощі з соціальними виплатами, зазначила в коментарі Forbes голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа.

Це може призвести до скорочення витрат. Уряд буде шукати шляхи залучення додаткових коштів до державного бюджету через внутрішній ринок державного боргу. Пакет допомоги зі США, зокрема, передбачав надання Україні $11,8 млрд прямої бюджетної підтримки, з яких $3,3 млрд мали бути надані цьогоріч.

Популярні статті зараз

Запахло смаженим: столичний мажор Олександр Слобоженко зібрався тікати та перевозить авто?

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Главное, что я влезла в эсочку": звезда "1+1" Лидия Таран восхитила точеной фигуркой в ярком наряде

Показати ще

За інформацією одного з представників "Слуги народу", в січні уряд може зіткнутися з дефіцитом близько 20 млрд грн на соціальні потреби. У президентській фракції підкреслюють, що варіант з додатковим друком гривні є небажаним, але він може стати однією з можливих опцій.