Український ринок соняшнику зазнає труднощів, оскільки різке зниження цін на соняшник минулого тижня призвело до того, що фермери припинили продажі, що посилило дефіцит пропозицій на ринку.

Про це повідомляє видання «agronews»

Ціни попиту на соняшник упали з 14,5-15 тис. грн/т до 13,5-13,8 тис. грн/т під впливом падіння цін на олію на 6-10% за останні 10 днів. Це падіння призвело до падіння цін на соняшникову олію на 4-5%. Падіння котирувань соєвої олії в Чикаго та пальмової олії в Малайзії ще більше посилило тиск на ринок соняшникової олії, що призвело до зниження закупівельних цін в Україні.

Незважаючи на зростання експорту соняшникової олії у листопаді порівняно з жовтнем на 32%, досягнувши 538 тисяч тонн, загальний обсяг експорту за 2023/24 маркетинговий рік знизився на 10,8% порівняно з аналогічним періодом минулого року – з 1,44 млн до 1,3 млн. тонн.

Подсолнечное масло

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Показати ще

Заборона ЄС на імпорт соняшнику сприяла низькому експортному попиту, а нещодавня угода з Болгарією про відновлення поставок, як очікується, не призведе до значного збільшення попиту в найближчому майбутньому.

У сезоні 2022/23 Україна експортувала майже 1,9 млн тонн соняшнику, чому сприяли рекордні перехідні запаси та активні закупівлі країнами ЄС. Однак цього сезону імпорт соняшнику в ЄС скоротився на 84% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Українські переробники реагують на заборону експорту зниженням закупівельних цін, щоб підвищити маржу переробки, яка досягла мінімального рівня.

Нагадаємо, Олена Кравець отримала 27 мільйонів від держави на власне телешоу: народ висловив "пару ласкавих"

Раніше «Акценти» повідомляли, "хлопчик" або "дівчинка"? Як вибрати найсмачніший оселедець до свят

Як повідомляли «Акценти», "Нафтогаз" раптово заявив про зростання тарифів: "Совість є, чи як?"