Міжнародний валютний фонд (МВФ) опублікував оновлений меморандум про економічну та фінансову політику у рамках другого огляду кредитної програми України. Україна зобов'язалася виконати 12 додаткових вимог. Із попередніх вимог до другого огляду Україна виконала 11, проте чотири було виконано із затримкою.

Цю публікацію оприлюднили на сайті «ua.news»

Серед старих вимог, що залишилися, які мають бути виконані до кінця року, — перегляд процедур управління державними інвестиціями, затвердження Національної стратегії доходів і прийняття закону про підвищення інституційної незалежності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Програма «5-7-9», призначена для малих та середніх компаній, не була розглянута та відкладена до кінця березня.

Запроваджено нові вимоги, серед яких пошук джерел збільшення власних доходів бюджету у 2024 році на 0,5% ВВП, зміна Вищого антикорупційного суду (ВПК) під час розгляду справ, ухвалення закону про перезапуск Бюро економічної безпеки, проведення перевірок різних суб'єктів, розробка політики державної власності на підприємства та багато іншого.

Незважаючи на ці проблеми, макроекономічні показники України виявилися вищими за очікування, що призвело до перегляду прогнозів МВФ щодо економічного зростання у бік підвищення. Президент Зеленський зустрівся з директором МВФ Кристаліною Георгієвою під час робочої поїздки до Вашингтона, де МВФ завершив консультації щодо статті IV 2023 року та другий огляд Механізму розширеного фінансування.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Показати ще

Нагадаємо, рік Дракона збагатить кожного пенсіонера: наближається нова ера

Раніше «Акценти» повідомляли, якщо у вас немає запасів, то влетите у копієчку: найважливіший продукт перетворюється на "золото"

Як повідомляли «Акценти», пенсії 20 тисяч гривень: хто отримує такі виплати і за яких умов