Лебединський районний суд Сумської області зобов'язав ПриватБанк повернути своїй клієнтці 65,7 тис. грн. Позивачка у суді заявила, що невідомі зняли цю суму з її кредитки. І хоча в самому банку пояснили, що клієнтка сама несе відповідальність, оскільки гроші не могли зняти, не володіючи відомою лише їй інформацією, суд зайняв бік постраждалої.

Про це йдеться у матеріалах справи №№ 950/1379/22 (опубліковано 16 березня). Зазначимо, що у всіх випадках шахрайства у ПриватБанку відмовляються повертати потерпілим гроші. Єдине виняток: якщо гроші зникли з вини банку. Однак свою провину фінустанова ніколи не визнає.

Клієнтка ПриватБанку зауважила, що з її кредитної картки зняли 65,7 тис. грн і одразу звернулася до поліції. У банку також дізналися про шахрайські дії, проте кошти зняли з банкомату та їх нібито повернути не могли. Суд розглянув аргументи сторін і вирішив: банк зобов'язаний відшкодовувати збитки.

"Суд не може взяти до уваги доводи представника відповідача у тій частині, що саме позивач як клієнт АТ КБ "Приватбанк" несе повну відповідальність за несанкціоноване отримання коштів із карткового рахунку третіми особами", - йдеться у матеріалах.

У результаті банк зобов'язали скасувати всі відсотки за кредитом, який використовували шахраї, а також відновити стан рахунку, який мав до шахрайських дій. Фактично, українка отримає від банку 65,7 тис. грн.

Популярні статті зараз

"Ескулаб". Хронологія найгучнішого корпоративного конфлікту року

Як зрадник став «волонтером»

Огромная кость торчит: Волочкова обложилась цветами и сняла пуанты – зрелище жалкое, лучше б на шпагат села

Эмилия Кларк оценит: звезда "Орла и Решки" в откровенном купальнике Леся Никитюк повторила образ матери драконов и "Игры престолов"

Показати ще