В Україні вже цього місяця почнуть зростати ціни на м'ясо – яловичину та свинину. Ключовий фактор – сезонний. З кінця березня й до Великодня ринок активізується, тому вартість піднімається.
Про це розповів у коментарі OBOZREVATEL аналітик УКАБ (Українського клуба аграрного бізнесу) Максим Гопка. У свою чергу яловичина дорожчатиме поступово залежно від пропозиції виробників.
Експерт зазначає, що процес здорожчання вже почався. У другій половині лютого закупівельні ціни на живець зросли та повернулись до довоєнних.
"Тому є висока вірогідність, що ціни ще збільшуватимуться в березні, стабілізувавшись в квітні. Ще одним фактором впливу на вартість всієї м’ясної продукції є ціни на корми, котрі останніми тижнями почали зростати", – сказав Гопка.
Водночас молочні продукти навесні хоч і незначно, але будуть дешевшати. Аналітик назвав причину: з підвищенням температури витрати для виробників в деякій мірі скорочуються, до того ж вартість газу продовжує зменшуватися.
Суди двох інстанцій скасували незаконний штраф НБУ щодо ТОВ «Укрфінстандарт», незважаючи на тиск з боку зам голови НБУ Дмитра Олійника
Дівчина хотіла вразити хлопця на першому побаченні і прийшла гола: він навіть не помітив
"Робити це, як кролик": супербабуся влаштувала дуже відвертий показ на честь православного свята
"Могу себе позволить": бесстыжая MARUV прикрыла "дыньки" одними ниточками – каждая складочка как на ладони
"Це важливо для виробництва молочних продуктів. Тому існує ймовірність зменшення цін в більшості категорій молочних товарів", – підсумував Гопка.