Очікується, що Україна збереже мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги, включаючи газ, гарячу воду та опалення як мінімум до 2025 року, згідно з звітом Національного банку за жовтень. Цей захід спрямований на стримування інфляції шляхом підтримки стабільних цін на комунальні послуги.

Відповідну публікацію розмістили на сайті «obozrevatel»

Після зняття мораторію у 2025 році передбачається, що підвищення тарифів буде поступовим, а також будуть вжиті заходи щодо посилення підтримки населення за допомогою субсидій. Метою такого підходу є забезпечення плавного переходу до тарифів ринкового рівня без різкого підвищення цін.

"Її (адміністративну інфляцію. – Ред.) буде стримувати дію мораторію на підвищення тарифів на газ, гарячу воду та теплопостачання. Який, згідно з припущеннями цього прогнозу, буде скасовано лише у 2025 році", – наголосили в НБУ.

Важливо відзначити, що мораторій поширюється не на всі види комунальних послуг, оскільки тарифи на холодну воду та електроенергію звільнено від цих обмежень.

Популярні статті зараз

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Показати ще

Тарифы на газ. Фото: скриншот YouTube

Крім того, «Нафтогаз», відома енергетична компанія України, пропонує своїм абонентам знижку 1% на рахунки за газ за своєчасної оплати через онлайн-сервіс компанії до 15 числа місяця. Ця знижка є стимулом для оперативних платежів та сприяє стабільному постачанню газом української економіки.

"Оплачуйте за спожитий газ вчасно. Кожна оплачена гривня – це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни", – нагадали у компанії.

Мешканцям України рекомендується бути в курсі політики уряду та змін цін на комунальні послуги, аби ефективно керувати своїми видатками на комунальні послуги.

Нагадаємо, податковий "бум": все розпочнеться з 1 грудня

Раніше «Акценти» повідомляли, вічні аліменти для пенсіонерів: вам доплачуватимуть до пенсії все життя

Як повідомляли «Акценти», все дуже серйозно: багатьох українців позбавлять статусу ВПО. Допомоги не буде