Українці часто використовують банківські картки для платежів та отримання коштів, але бувають ситуації, коли банківська картка може бути заблокована. Фінансовий експерт Ганна Тігіпко, засновник та генеральний директор Ізібанку, поділилася думкою про найчастіші причини блокування карток і дала поради, як діяти в подібних ситуаціях.

Дану інформацію розмістили на сайті «zn»

Було наведено п'ять найпоширеніших причин, з яких може бути заблоковано банківську картку:

Незвичайні або підозрілі дії з картами, такі як великі обсяги вхідних/вихідних переказів, здійснення платежів у різних регіонах протягом короткого часу або на значну суму в нічний час або здійснення великих онлайн-покупок після використання тільки готівки можуть призвести до шахрайства. банк запідозрив шахрайство

Загалом банки блокують картку після трьох послідовних неправильних спроб введення ПІН-коду.

Популярні статті зараз

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Як із черствої Паски приготувати традиційну українську страву: просто і дуже смачно

Криза олійно-жирової галузі: чим загрожує українцям високий експорт соняшника

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Показати ще

За наявності неоплачених штрафів, податків або комунальних послуг суд може ухвалити рішення про арешт грошей з картки. Суд накладає арешт на суму, що дорівнює боргу, на підставі заяви кредитора (наприклад, податкових органів, комунальних підприємств або дорожньої інспекції).

Якщо банк помітить, що людина отримує великі суми з різних рахунків і потім конвертує в готівку, система може запідозрити відмивання грошей. У таких випадках банк може відмовити в обробці транзакцій та запросити роз'яснення та документацію щодо транзакцій.

Коли термін дії банківської картки закінчиться, банк заблокує її. Щоб вирішити цю проблему, зверніться до банку з проханням замінити картку.

Щоб вирішити проблему блокування картки, люди зазвичай отримують повідомлення від банку через вибрані канали зв'язку, які часто включають push-повідомлення або електронні листи. У разі блокування картки виконайте такі дії:

Зверніться до служби підтримки банку.

Дізнайтеся про причини блокування картки.

Дотримуйтесь інструкцій спеціалістів банку.

Щоб запобігти блокуванню картки у вищезгаданих ситуаціях, дотримуйтесь наступних рекомендацій:

Не надавайте доступ до свого мобільного додатка третім особам.

Якщо під час покупки у вас виникли підозри (наприклад, незнайомий або ненадійний продавець), розгляньте можливість оплати готівкою.

Знімайте готівку у банкоматах, розташованих поруч із відділеннями банків, щоб мінімізувати ризик копіювання даних картки. Деякі шахраї встановлюють пристрої для скіммінгу карток у банкоматах у місцях масового скупчення людей.

Переконайтеся, що ваш номер телефону зареєстрований у банку. Банки можуть зателефонувати, щоб підтвердити транзакцію, якщо вони мають підозри. Якщо Ви пропустите дзвінок, Вашу картку можна заблокувати.

Дотримання цих правил допоможе вам уникнути блокування картки та захистити ваші фінансові транзакції.

Нагадаємо, промінь надії: Європа надає безкоштовне житло для українців. Як отримати

Раніше «Акценти» повідомляли, "перехід через нуль градусів": які хитрощі готує листопад і коли випаде сніг

Як повідомляли «Акценти», "від Потапа хочеться блювати": розважається і тринькає з росіянами купу грошей під час війни