Національний банк України (НБУ) оголосив про продовження мораторію на підвищення тарифів на газ, теплопостачання та гарячу воду до 2025 року. Рішення пов'язують із побоюваннями щодо можливої ​​адміністративної інфляції, і НБУ наголошує на необхідності враховувати соціальні наслідки коригування тарифів.

Цю публікацію розмістили на порталі «zn»

Незважаючи на визнання терміновості усунення дисбалансів в енергетичному секторі, НБУ очікує, що будь-які рішення щодо приведення тарифів на комунальні послуги у відповідність до ринкових рівнів будуть поступовими.

Продовження мораторію спрямоване на пом'якшення наслідків для населення, і НБУ передбачає, що збільшення мораторію у разі його реалізації супроводжуватиметься розширенням суспільної підтримки за допомогою субсидій.

Субсидии. Фото: скриншот YouTube-видео.

Популярні статті зараз

Зловмисники спаплюжили катер інспекторів Держекоінспекції: згоріли двигун та обладнання

Рейдер Дмитро Зеленьков допік всіх ренійців: люди готуються протистояти

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Показати ще

«Незважаючи на необхідне усунення дисбалансів в енергетичному секторі, очікується, що подальші урядові рішення щодо приведення тарифів на ЖКГ до ринкових рівнів враховуватимуть високу соціальну значущість тарифів. Тому очікується, що їхнє підвищення буде поетапним і супроводжуватиметься розширенням підтримки населення субсидіями», – йдеться у документі.

У звіті НБУ окреслено очікування зростання адміністративної інфляції, яка позначиться на цінах на тютюнові вироби, акцизні товари та окремі послуги ЖКГ. За прогнозами, ця інфляція досягне 19%, але очікується, що це станеться ближче до 2025 року.

Нагадаємо, десятикратні пенсії: хто і як може казково збагатиться

Раніше «Акценти» повідомляли, «Нафтогаз» терміново застеріг українців: від боргів очі стануть квадратними.

Як повідомляли «Акценти», історична подія: в Україні ввели в обіг нові гроші