У контексті подання заяв на отримання пенсії у деяких регіонах Пенсійний фонд України (ПФУ) заявив, що пенсіонерам надається тримісячне вікно для подання заяви з дня досягнення ними пенсійного віку.

Для громадян дуже важливо знати свої права та обов'язки, оскільки подання заяви після закінчення цього тримісячного терміну може призвести до втрати частини пенсійних виплат.

За даними ПФУ, якщо заяву про призначення пенсії подано протягом трьох місяців з дня досягнення людиною пенсійного віку, пенсію буде призначено з дня після досягнення пенсійного віку. Однак якщо заяву подано після закінчення тримісячного строку, то пенсія буде призначена з дня подання заяви, і людина може втратити частину допомоги.

"Якщо звернення за пенсією відбувається протягом трьох місяців з дня досягнення особою пенсійного віку, пенсія призначається з дня, наступного за днем ​​досягнення пенсійного віку", - повідомили у ПФУ.

Наприклад, якщо 10 вересня людині виповниться 60 років, їй необхідно до 10 грудня подати необхідні документи та заяву для отримання виплат із 11 вересня. Якщо заява затримається і буде подана, наприклад, 10 січня, то пенсія буде призначена з цієї дати, внаслідок чого виплати, які були б отримані з вересня, будуть втрачені.

Популярні статті зараз

Після Вишневого пішли за Краматорськом: як продовжують розкрадати кошти

Розкрадання, корупція та аморальна поведінка: Зеленський відповів про петицію щодо звільнення Бугрова

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Показати ще

Таким чином, наголошується, що своєчасне подання заяви на отримання пенсії має важливе значення для забезпечення отримання всіх допомог з відповідної дати.

Нагадаємо, терміново викидайте: найпопулярніші ліки дуже небезпечні для здоров'я

Раніше «Акценти» повідомляли, допомога при похороні пенсіонера: у ПФУ нагадали про суми

Як повідомляли «Акценти», інфаркт вас обійде стороною: ці дешеві продукти має внести до раціону кожен пенсіонер