У Мінсоцполітики України пояснили, чому пенсіонерам радять не зберігати пенсійні кошти на картах без операцій.

Як пише «informator», згідно з українським законодавством, якщо протягом шести місяців з пенсійної картки не знімаються кошти, нарахування пенсії припиняється.

Цей механізм існує багато років і спрямовано забезпечення активного використання коштів. Міністерство працює над спрощенням цього механізму, особливо для українців, які тимчасово проживають за кордоном або у прифронтових зонах.

«Я хотіла б усіх заспокоїти і сказати, що насправді механізм працює вже давно, багато років, і це постійна практика того, як працює система соціальних виплат і пенсій», - розповіла перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак.

Хоча припинення нарахувань не означає позбавлення пенсії, для легкого відновлення виплат потрібна фізична ідентифікація.

Популярні статті зараз

Власник онлайн-казино VBET Віген Бадалян співпрацює з російською 1xbet? Блогер навів приклад

Світ попрощався із заслуженим працівником культури України з Книги рекордів Гіннеса: його роботи прикрашають Київ

Просідання цін: традиційний український борщ стає дешевшим

Показати ще

«Ми не знаємо, що з цією людиною могло статися, і щоб гроші платників ЄСВ не сплачувалися таким чином, що вони просто лежать і не використовуються ніким, ще кілька років тому було запроваджено цей механізм», - пояснила Марчак.

У Міністерстві розширено засоби ідентифікації, що дозволяють громадянам зробити це через відеозв'язок, електронний кабінет ПФУ з «Дія.Підпис» або надіславши листа до Пенсійного фонду.

Для тих, хто перебуває за кордоном, ідентифікацію можна вирішити у консульствах України. У міністерстві також розглянули пенсійні виплати на тимчасово окупованих територіях, наголосивши на змінах у механіці виплат та продовженні терміну накопичення пенсій на цих територіях.

«Станом на даний момент цей термін для тих людей, які отримували пенсії на тимчасово окупованих з 24 лютого 2022 року територіях, поки що не є актуальним. Якщо стане актуальним, вирішуватимемо», – додала заступник міністра.

Нагадаємо, пенсіонерам дали всього 3 місяці: про виплати можна забути?

Раніше «Акценти» повідомляли, Олексій Суханов згадав про предків з Росії та зірвався: "Імпотенти"

Як повідомляли «Акценти», цього вже не зупинити: основна продукція в Україні неминуче стане не по кишені