Як і решта пенсіонерів, військовослужбовці мають право на отримання відповідних пільг. Щоб претендувати на пенсію, солдати мають надати необхідні документи.

За даними Пенсійного фонду України, українські військовослужбовці мають право на три окремі пенсії: одну за вислугу років, іншу за інвалідністю та третю за втратою годувальника. У 2022 році максимальний розмір пенсії для військовослужбовців становив 20 тисяч гривень.

Військовослужбовці можуть отримувати пенсію за таких обставин:

За вислугу років – за умови, що при звільненні військовослужбовець досяг 45 років, має страховий стаж 25 і більше років, у тому числі стаж служби в органах безпеки не менше 12 років та 6 місяців.

Пенсия: Скриншот YouTube

Популярні статті зараз

Зловмисники спаплюжили катер інспекторів Держекоінспекції: згоріли двигун та обладнання

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Безкоштовний відпочинок у Карпатах: українці можуть насолодитися розкішною тишею за "просто так"

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

Показати ще

У зв'язку з придбаною інвалідністю – виплати здійснюються військовослужбовцям після звільнення, незалежно від віку та стажу служби. Військовослужбовці мають право на компенсацію, якщо інвалідність настала під час служби або протягом 3 місяців після звільнення внаслідок захворювання (наприклад, поранення, контузії, каліцтва тощо), отриманого під час військової служби.

У зв'язку із втратою годувальника – цю пенсію отримують сім'ї загиблих або зниклих безвісти військовослужбовців. Державна допомога надається членам сімей-інвалідів загиблих чи зниклих безвісти військовослужбовців. Пенсія призначається також у випадку, якщо годувальник помер під час служби або протягом 3 місяців після звільнення внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи хвороби, отриманої під час військової служби.

Скрін публікації

Нагадаємо, 53-річна Ірина Білик – нова "Холостячка"? Зірка зізналася, хто може "полонити" її серце

Раніше «Акценти» повідомляли, найпопулярніший у світі продукт гробить ваше здоров'я: чим він такий небезпечний

Як повідомляли «Акценти», грошей на пенсії немає: міністр соцполітики вразив українців