В Україні завершено прийняття всіх нормативних актів для введення третього платежу за газ. Останнім документом, що був прийнятий, став Стандартний договір на технічне обслуговування, затверджений Регулятором 5 грудня 2023 року.

НКРЕКП затвердила Стандартний договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання для багатоквартирних будинків та внесла відповідні зміни до Кодексу газорозподільних мереж.

Згідно із змінами до Кодексу, оператори газорозподільних мереж протягом місяця з моменту набуття чинності цією постановою повинні оновити існуючі договори на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання для багатоквартирних будинків, привівши їх у відповідність до Стандартного договору.

Оператори також зобов'язані повідомити власників квартир у багатоквартирних будинках про укладення договору за формою Стандартного договору, публікуючи відповідну інформацію в рахунках за розподіл природного газу в місяці укладення цього договору.

Зауважимо, Стандартний договір не вимагає підпису обох сторін. Його укладення вважається здійсненим з наданням послуги з розподілу газу. Тобто, якщо ви офіційно не відключилися від газопостачання, цей стандартний договір буде застосовуватися до вас.

Популярні статті зараз

Криптопіраміда "DeHealth" тісно переплелася з криміналом: що відомо про власників Анну Бондаренко та Дениса Цвайг

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Сильний удар по українцям: влада готує несподіваний "сюрприз"

Будівельна мафія розквітла у столиці: хто стоїть за мільярдними схемами

Показати ще

Таким чином, процес нарахування плати за технічне обслуговування внутрішніх мереж у багатоповерхівках наближається до завершення. Невдовзі люди можуть почати отримувати платіжки з новою статтею витрат. Відповідно до умов Стандартного договору, який уже діє, плата за технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж сплачується замовником раз на рік, згідно з кошторисною вартістю, складеною оператором газорозподільної мережі.