У мережі було названо, як повідомляє «clutch», деякі ключові моменти з гарячої лінії з питань пенсій для вимушених переселенців (ВПО) Україні:

Компенсація за припинення виплат.

Якщо пенсійні виплати були отримані на окупованих територіях, але пізніше припинені, ВПО отримають компенсацію за період, коли пенсію не було отримано. Після повернення на підконтрольну Україні територію фізичним особам необхідно звернутися до будь-якого центру обслуговування Пенсійного фонду України (ПФУ) для поновлення виплат і вони отримають пенсійні виплати за весь невиплачений період.

Рішення суду про заборгованість із пенсій.

Для пенсіонерів Луганської області, які мають рішення суду, яке зобов'язує Пенсійний фонд виплатити кошти за минулі роки, термін отримання цих коштів визначається порядком, встановленим Постановою № 1165 Кабінету Міністрів України. ПФУ щорічно виділяє кошти на погашення заборгованості, а часткові виплати провадяться на підставі рішень органів ПФУ з обліку заборгованості.

Популярні статті зараз

Нова масова гуманітарна допомога: як отримати незалежно від статусу та місця проживання

Пенсіонери будуть задоволені? Кабмін ухвалив доленосне рішення про пенсійні посвідчення

"Матерь божья": полностью голая Даша Астафьева прикрыла свои прелести одними листочками

Высоко подняла юбочку и засветила полосочку на колготах: бесстыжая Maruv без белья показала стиль крольчихи

Показати ще

Перехід на пенсію з нагоди втрати годувальника.

У разі переходу з пенсії за старістю на пенсію з нагоди втрати годувальника жінка з Лисичанська (наведено приклад) мала надати довідку з останнього місця роботи померлого чоловіка. Проте її чоловік довгі роки не працював, а його трудова книжка залишилася на тимчасово окупованій території. Незважаючи на надання інших необхідних документів, у переході було відмовлено. У ПФУ припустили, що відмова пов'язана з відсутністю документів, що підтверджують реєстрацію за тією ж адресою, що й померлий годувальник. Якщо суперечки зберігаються, питання можна передати до суду.

Нагадаємо, убережіть себе від інфаркту: ці дешеві продукти мають бути в раціоні у кожного, особливо у пенсіонерів

Раніше «Акценти» повідомляли,пенсіонерам не залишили вибору: доведеться зробити кожному

Як повідомляли «Акценти», найпопулярніший у світі продукт гробить ваше здоров'я: чим він такий небезпечний